Fruitvliegjes bestrijden

Als u ooit te maken hebt gehad met fruitvliegjes, weet u hoe moeilijk het kan zijn om van ze af te komen. Fruitvliegjes kunnen lang nadat u alle verdachte groenten en fruit hebt weggegooid nog overlast geven. Het oplossen van een probleem met fruitvliegjes vereist soms veel geduld en doorzettingsvermogen.

Fruitvliegjes worden aangetrokken door de zoete geuren van (rottend) fruit, alcohol, azijn en ander eten en drinken. Vooral in de zomer planten ze zich, onder de juiste omstandigheden, snel voort. Één wijfje kan 400 tot 900 eitjes leggen en van ei tot volwassen fruitvlieg gaan er slechts 8 tot 11 dagen overheen.

Fruitvliegjes bestrijden en voorkomen

Er zijn tal van doe-het-zelfproducten te koop om fruitvliegjes te bestrijden, maar net als bij vliegen bestrijden kan het nodig zijn professionele ongediertebestrijding in te schakelen om het probleem voorgoed te laten verdwijnen.

Een eerste stap in het bestrijden van fruitvliegjes is een nieuwe plaag voorkomen. Fruitvliegjes of een plaag van fruitvliegjes voorkomt u door een goede hygiëne.

  • Controleer de voorraadkast op oude voedselvoorraden. Oude voedselvoorraden trekken niet alleen fruitvliegjes aan, maar ook voorraadinsecten.
  • Gooi GFT afval, rottend fruit en rottende groente direct weg in een gesloten afvalemmer, bij voorkeur niet in huis. Controleer plaatsen waar u groente bewaart regelmatig.
  • Maak lege flessen en potjes schoon en breng deze naar de recycling.
  • Maak goed schoon. Doe direct de afwas en laat geen plakkerige limonade op het aanrecht achter. Dit voorkomt ook direct overlast van ongedierte zoals kakkerlakken, vliegen en muizen.
  • Vervang en was schoonmaakdoekjes regelmatig en gooi oude sponzen en zwabbers weg, of maak deze goed schoon.
  • Zorg ervoor dat alle deksels op potjes goed gesloten zijn.

Een reactie plaatsen